Back

Overview

To enhance the dated layout and appearance of the current offices and to improve the visitor experience when entering the building. First impressions were considered paramount. The interiors team were challenged with creating a refreshed and welcoming external entrance area, reception and staff wellbeing space. The identity was important to the client and this was demonstrated through colour within furniture, lighting and feature finishes. The external entrance was transformed from a dark alley to well lit walkway with a bespoke ceiling design. The staff breakout area now allows for both social events and quiet moments ‘away from the desk’.

The Challenge

The existing structure and layout of the building provided an instant challenge to the design process. With varied ceiling heights and an unusually narrow reception area, space planning was key to the success of the design. The transformation needed to emphasise the double height ceilings and offer a layout that would lead visitors to the reception desk. In response, the team introduced a cosy informal meeting space that utilised the low ceilings, whilst bold feature lighting was introduced to the double height ceiling areas. This allowed the narrow space to appear larger and brighter, while also creating a statement.

Our Solution

Pick Everard’s multi-disciplinary offering proved highly valuable within the development of the project. The Interiors team were able to work closely with the Building Surveyors to determine potential options for the building’s layout. Through collaboration with other disciplines and the client, the Interiors team were able to develop a design which highlighted the client’s request for a high-end finish, with a limited budget. Working with trusted suppliers, we were able to present alternative finishes and furniture in line with the client’s budget, whilst maintaining a contemporary design that maximised the use of the space.

Project Information

Client: London Council